Sidor

torsdag, maj 27

Sommarbralla.


Min dotter kan ibland, eller rättare sagt ofta vara lite väl tråkig när det kommer till kläder. Hon använder ALDRIG jeans, vilket jag tycker är jätte trist då det finns massor av coola jeans. Framförallt nu när det dyker upp lite sommriga korta varianter. Provade med att sätta på henne ett par jeans i kaprivariant. Hon blev rasande och menade på att de gjorde ont. Tyvärr så blev det inga kapri den dagen. Hon vill bara ha mjuka byxor, då gärna tajts.
Men jag sydde ett par sommarbyxor i hennes nya favorit färg blå. Man kan säga att hon inte blev så väldigt förtjust, det var inte ett mjukt tyg. Med mjuka tyger menaar hon velour och trikå. Inte ett sånt här tunt bomullstyg. Vi får se om hon kommer att använda dom i sommar. Annars får jag kanske ta till mutor!


Byxorna är som sagt i kaprimodell med resår upptil. Nertill hade jag först tänkt sy en kanal med resår men efter att ha sytt klänningen till systerdottern blev jag sugen på mer smock. Är lite sugen på liknande byxor till mig själv.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan
Jag hoppas verkligen att hon använder dom, dom är ju hur tuffa som helst. Har du själv ritat mönstret eller ? Ha det bra / Jag från Malmö.

Solveig Lövendahl sa...

Söta! Hur gör man egentligen smock? Kan man bara sicksacka över en tunn resårtråd eller? Ursäkta ifall jag är dum i huvet, men det skulle vara roligt att kunna. :)

Strömming sa...

Jättefina, kul med smock! Det har jag aldrig lyckats med för jag får inte in resårtråden i undertrådsspolen. Det har gjort mig sur många gånger och så även nu för sånna här vill jag också kunna göra!

Hello sa...

Är hon möjligen i 6-årsåldern?

I 6-årsåldern håller man på att nöta bort det sista av en småbarnsreflex och den irriteras i närheten av svanskotan - precis där många jeans har en liten knöl pga att många sömmar möts där. Så många barn i den åldern vägrar jeans, trots att det gått hur bra som helst tidigare och det kommer säkert gå hur bra som helst senare också.

Hoppas hon använder de här i alla fall! De var jättefina. Såg härligt luftiga ut när det är varmt.

Majtjho sa...

Hello: Visst är hon i 6-årsåldern. Nu vet jag varför hon jeansvägrar och jag hoppas att det släpper.

Strömming: Jag kan inte heller sy med resår på min maskin hemma, så jag får göra det på jobbet.

Anonym: Mönstret till brallan är egenritat. Men det duger med vilket byxmönster som helst.

Solveig: Jag förklarde smock på ett inlägg i din blogg.

Åsa Tidqvist sa...

Men så fina! Sådana här vill JAG ha! det där med smock verkar ju svårt men är inte det vad jag förstått, kanske man skulle prova en dag...

Majtjho sa...

Åsa: Visst blir man sugen på ett par till sig själv. Smock är inte alls svårt. Snurra upp resårtråden på spolen, en aning spänd. Kanske får du öka stygnlängden lite. Sen är det bara att sy.