Sidor

söndag, juni 6

If the dress fits, buy one in every color...

... så stod det på ett av våra glasunderlägg vi fick för många år sedan av ett par fina vänner till oss. Tycker att det passar perfekt. Hittar man något man gillar, köp flera. Så jag sydde flera. Detta är då nummer tre. Har lagt till resår i ärmkanten för mer puff. Annars är det samma, smock i midjan.

Tyget inhandlade jag på min första resa till Thailand, i en liten "butik" i byn Bang Nang (tror det stavas så). Detta var för många år sedan och tyget var tänkt som en kjol. Det såldes som färdiga bitar. Gillade färgerna och mönstrest så jag slog till. Tänk att det kan ta så lång tid att veta vad man ska göra med ett tyg. Det är tur att de kommer till användning någon gång efter sådär femsex år.

Smocken i midjan blev inte lika bred som i den svarta klänningen i föregående inlägg av den enkla anledningen att gummitråden tog slut.
Eftersom tyget nog var tänkt som en omlottkjol hade den två mönsterpartier. Ryggen fick ett helt annat utseede. Fint tycker jag själv.
Nästa klänning blir nog inte till mig själv, men kanske i liknande modell som denna.


5 kommentarer:

Åsa Tidqvist sa...

Ah! Helt underbar! Just att det var ett annat tyg i ryggen, helt fantastiskt fint! I love!

Hello sa...

Ja, ryggen lyfte verkligen klänningen! Den är jättefin!

OttoPippi sa...

Supersnygg!! Så kul att ha en modell som blir så lyckad att man vill göra om den igen och igen! Instämmer om ryggen... ball...

Majtjho sa...

Så roligt att ni gillade tyget och modellen. Själv älskar jag den. Den sitter toppen och är snäll mot figuren!

Åsa Tidqvist sa...

tittar in igen på din superfina klänning, ryggen är så fin så fin så fin!!!!