Sidor

fredag, augusti 22

Skogsmulle med stadskids.

Jag har varit ute och vandrat på Skåneleden med min klass. Det var väldans trevligt att dra med sig 26 st stadsbarn ut i naturen. Många hade aldrig varit på en skogsvandring. Tänk så mycket naturen kan påverka barn. Dessa tuffa kids som visade sig var jätte rädda för en lite skalbagge. Men när de fick se den undrebara lilaglittriga undersidan utbrast i ett "Ahhh, så snyggt".


Vandringen var toppen trevlig, vi kunde till och med plocka svamp. Mums. Fick se några hjortar och åt massor av vilda hallon och björnbar. Det var en tuff vandring med gyttja, regn, sol, uppför och nerför men de verka ha gillat det i slutändan. Jag gillar min nya 7:a. Nästa gång blir det nog kanske en övernattning.
Ps. Jag trivs kanon på mitt nya jobb.

5 kommentarer:

Tea-Louice sa...

Kul att du trivs! Det är faktiskt viktigast.
Skogspromenad låter underbart. Själv ska jag göra stadsvandring och njuta av festivalmaten en sista gång!

[sarah lucy carin] sa...

härligt att höra att du trivs på jobbet. så skönt!

jag har funderat en del på det här vi pratade om med gemensam tygbeställning, nu när muddvävsförrådet snart ekar alldeles tomt och jag börjar bli sugen på lite velour inför hösten. jag slänger nog iväg ett mail till dig om saken. :-)

p.s lilla ugglan uppskattas bara mer och mer av lilleman. hur härligt som helst att se.
kram!

hea sa...

Ja, tänk hur det kan vara med "stadsbarn"... Jag jobbade en gång i tiden på en 4H-gård i Stockholm. Och det här man brukar skoja om att stadsbarn tror att fiskar ser ut som fiskpinnar osv... Där hade jag ibland svårt att övertyga barnen om att äggen kom från hönsen!

Majtjho sa...

Det är verkligen underbart att få vara ute i naturen.

Hea: Riktigt så illa ställt är det inte med mina elever ;)

hea sa...

Skönt att höra att dina elever har litet bättre koll!