Sidor

söndag, mars 6

Värme för händer


Vantarna invigdes idag då vi var i skogen och grillade korv. Helt otroligt vackert väder idag. Solen sken och det var några få plusgrader, en härlig dag helt enkelt. Så vantarna är lite skitiga, men som man säger skitiga barn har roligt! Barnet idag är jag.
Mönstret till vantarna hittade jag i en gammal Allt om handarbete sedan försihjäl på jobbet. Håller på att städa i salen och det finns en hel del gammalt skräp och en del godingar, som detta mönster.
Pyssel och knåp har även ett mönster på virkade vantar för er som är sugna. Hennes mönster skiljer sig inte så mycket från dessa. Hennes avslutning är snyggare, dessa blir lite spetsiga upptill kan jag tycka. Sen har hon ett väldigt snyggt uppläggningsvarv. Nästa vantpar blir virkade efter hennes mönster.
Mina vantar är virkade i både loppisfyndat och köpt garn.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Åh så fina! Är det dessa du hade i åtanke till mig?
Låter mysigt med skogen : )

Kram J

Helena sa...

Fina vantar! Jag är på jakt efter ett vantmönster, ska testa det du länkar till. Nu är det ju lite slutet på vantsäsongen men till hösten kanske jag har hunnit få dem färdiga om jag börjar nu.

Majtjho sa...

J: Dessa hade du nog klarat av galant!

Helena: Det tycker jag att du ska göra. Det krävs dock vantar när man cyklar på morgonen så nog hinner du ett par innan våren tar fart på riktigt!!